Broertje Joah, een lifestyle newborn reportage in IJsselmuiden

‘You are loved, little one’

Enkele weken geleden mocht ik een mooie newborn-reportage verzorgen voor een familie bij mij om de hoek! 🙂 Hoe leuk is het om zó dichtbij mijn eigen buurjongetje te fotograferen, samen met zijn ouders en lieve zussen. En wat éxtra leuk is: de trotse mama van Joah werkt vaak samen met mij als kapster/visagist voor mijn portretreportages in mijn studio. Kijk maar eens op www.salonjustyou.nl, Melina is kapster, verzorgt haarstyling en visagie en is veel gevraagd door bruidjes! Een beetje speciaal voor mij was deze reportage dus wel. 😉

Vaak wordt mij gevraagd: we willen graag foto’s van onze baby en ons gezin erbij, maar niet zo gemaakt, niet te geposeerd, niet te statisch, niet…. nou ja…saai! En dat komt goed uit, want ik ben niet het type dat baby’tjes als origami-pakketjes in mandjes stopt (hoe mooi ik die foto’s ook vaak vind hoor) maar ik hou van het pure, de verbinding tussen ouders/broertjes/zusjes met hun baby-zusje/broertje. Een lifestyle newborn reportage is dan ook vaak het midden tussen een babyshoot en een day-in-the-life reportage. Echte momenten, geknuffel, dagelijkse dingetjes, gebrul (ja hoor dat doen baby’s echt wel ;)), voedingen, ritueeltjes, gemopper en weer goedmaken. Family-life as it is!

Wanneer ik bij een gezin in huis kom maak ik eerst rustig kennis met de ouders en eventuele andere kinderen. Beetje spelen, wat grapjes, camera erbij en wat laten wennen. Ik maak áltijd plannen van te voren, welke foto’s wil ik persé maken, maar los van dat ik altijd een kort lijstje daarvan in mijn hoofd heb, laat ik me verder vooral leiden door de momenten die ontstaan en zoek ik de mooiste plekjes in huis op qua lichtval. En in het geval van al aanwezige kinderen in het gezin: ik betrek ze erbij, ik laat ze bepalen (als dat kan) en volg hen. Zó belangrijk dat ze het naar hun zin hebben en er plezier aan beleven! En réken maar… zeker deze 2 zussen voelen zich nu heel groot en waren supertrots dat ze mee mochten helpen hun broertje in bad doen.

Een reportage waar ik enorm van heb genoten. Geniet mee!

 

wil-je-op-de-foto-maak-een-afspraak-bij-marije-jellema-fotografie
Al 3 reacties:
 • Anita

  Prachtig!!!🍼💗

 • janneke wind

  wat een prachtige reportage van een mooie familie!

 • Jos

  Nice!
  Prachtige serie, erg mooi